Despre

Sibienii cu vârsta între 14 și 35 de ani care doresc să ajute și să se implice în viața comunității sunt așteptați în perioada 2-9 iulie să participe gratuit la cursurile „Academiei de Voluntari”. Proiectul constă în instruirea teoretică și practică a tinerilor pentru următoarele activități de voluntariat: ghitaj turistic, „Ochiul comunității” și coordonatori de voluntariat.

Partea teoretică a proiectului se va desfășura la Tabăra de tineret a Direcției Județene de Sport și Tineret Sibiu din Păltiniș, unde șapte formatori vor preda cursuri de dezvoltare personală, de limbi străine, de comunicare, de educație civică și de motivație a voluntarului. Instruirea practică constă în susținerea de demonstrații practice a cunoștințelor acumulate în Centrul vechi al Sibiului.

La finalul cursului toți absolvenții vor primi certificatul de voluntar și vor fi afișați pe site-ul proiectului, putând fi astfel cooptați de diverși organizatori pentru implementarea cu succes a propriilor proiecte. Ghizii turistici care vor absolvi cursurile acestui proiect vor fi direcționați printr-un program de „Internship” spre Centrul de Informare Turistică al Primăriei Sibiu pentru a-și pune la dispoziția turiștilor experiența acumulată. De asemenea, în decursul unui an calendaristic de la terminarea proiectului, toți voluntarii vor fi obligați să participe la implementarea a minim trei proiecte în județul Sibiu.

Proiectul este organizat de Asociația Positive Life și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.